SERVICII DE CURATARE CU GHEATA CARBONICA

  • Dioxidul de carbon sau CO2 este un gaz incolor, inodor, insipid si este o data si jumatate mai greu decat oxigenul. In aerul nostru exista pe cale naturala cca. 0.3% CO2 .
  • CO2 se gaseste in cantitati mari in vulcani, rifturi si surse minerale.
  • CO2 este produs de flora terestra in timpul fotosintezei si in procesul de respiratie uman si al animalelor.
  • CO2 este astazi un produs secundar in diferite procese chimice si se stocheaza dupa productie in recipiente mari de gaz.

Gheata carbonica se produce din CO2 lichid cu ajutorul unui utilaj numit pelletizer. In pelletizer au loc urmatoarele procese fizice: la presiuni scazute CO2 lichid se transforma in zapada carbonica care apoi este comprimata la cca 172 barr printr-o matrita, rezultand pelleti cu diametre intre 1,7 si 16 mm, in functie de necesitati. Gheata carbonica are o temperatura de -79°C .

Sablare cu gheata carbonica - inainteSablare cu gheata carbonica - dupa

Procedeul de curatare cu gheata carbonica

Utilajul de curatat cu gheata carbonica ASCOJET accelereaza pelleti la o viteza de circa 300 m/s cu ajutorul aerului comprimat. In contact cu suprafata de curatat se obtine un soc termic punctual. La impactul cu peletii se creaza o energie cinetica prin care se indeparteaza stratul de mizerie. In acelasi moment pelletii sublimeaza instantaneu in atmosfera, lasand o suprafata curata si uscata. Datorita duritatii pelletilor de numai 2 mohs suprafata de curatat nu se deterioreaza.