Sablarea cu gheață carbonică
Sablarea cu gheață carbonică. Tehnologiile durabile concepute pentru a fi utilizabile și peste câteva generații sunt realizate simplu, din materie disponibilă si cu efecte secundare minime. Viitorul nu începe mâine, ci ieri, prin acțiunile noastre care au repercusiuni ulterior. Te-ai gândit vreodată de ce gheața carbonică este un produs de curățare micro și macro industrial atât de potrivit timpurilor noastre în care se impune protejarea mediului?
Utilaje pentru sablare cu gheață carbonică
Ei bine, ASCO Gheață propune un serviciu imbatabil, ecologic și cu maximă întrebuințare, folosit pe piața internațională încă din anii ‘20 ai secolului trecut: sablarea cu gheață carbonică. Ne bazăm procesul de curățare folosind numai bucăți de gheață carbonică, fără solvenți sau chimicale. Aceste bucăți nu sunt altceva decât forma solidă a dioxidului de carbon, un gaz incolor, insipid, inodor, care se găsește în mediul natural și este utilizat inclusiv în industria alimentară. CO2 este fie extras din pământ, fie produs secundar al rafinării sau fabricării combustibilului biodiesel. Având aceste calități, gheața carbonică este un produs revoluționar ce devine rapid unul dintre cele mai apreciate instrumente de curățare prietenoase cu omul și cu mediul înconjurător.
La contactul cu suprafața curățată, gheața carbonică se evaporă complet în atmosferă, astfel încât nu există mediu rezidual sau o posibilă contaminare. De asemenea, fiind un sistem care lucrează „uscat“, nu este necesară protejarea componentelor sau a pieselor sensibile la apă sau la produși chimici. Nu este necesară uscarea pieselor după tratament. Curățarea cu gheață carbonică nu este abrazivă iar operatorii nu sunt expuși la fum sau ape poluante. Această metodă vă scutește de cheltuieli suplimentare pentru îndepărtarea reziduurilor iar procedeul poate fi utilizat de multe ori, inclusiv în timpul funcționării mașinilor.
ASCO Gheață vă pune la dispoziție atât utilaje pentru sablare cu gheață carbonică cât și utilaje de producere a gheții, fiind folosită cu succes în următoarele arii: matrițe pentru turnare, fierbinți sau reci, forme de polistiren, matrițe din industria materialelor plastice și a cauciucului, mașini de tipărit, rotative, cuptoare din industria alimentară, motoare, turbine, ascensoare, scări rulante, centrifuge, instalații de containere și cisterne, de ventilație și de climatizare, lemn, metal, jenți, materiale plastice, betoane, pietre naturale sau artificiale, cărămizi, fațade, statui, piese electrice, mobilă din material plastic, tunele, poduri, vapoare și multe altele.