AVANTAJELE CURATARII CU GHEATA CARBONICA

Cheltuieli reduse

O mare aplicabilitate

Nu deterioreaza suprafata curatata, nefiind abraziva

Este o curatare uscata, ecologica, rapida si inlocuieste curatarea cu abur sau apa sub presiune

Nu exista probleme de evacuare a apei, curatarea cu gheata carbonica fiind o metoda uscata de curatare.

Inlocuieste curatarea cu solventi periculosi pentru mediu

 Inlocuieste curatarea cu scule de mana sau electrice

Sablare cu gheata carbonica - inainteSablare cu gheata carbonica - dupa
cleme de imprimare inainte
CHELTUIELI REDUSE

Curatarea cu gheata carbonica poate fi aplicata direct pe obiectul de curatat, fie el utilaj industrial, banda rulanta, tiparnita, motor auto, matrita, sau tablou electric, fara a-l dezasambla. Chiar si matritele de turnare fierbinti pot fi curatate in timp ce se lucreaza, cu efecte minime asupra temperaturii lor. Aceasta metoda permite o curatare mai rapida si mai frecventa, rezultand o durata mai mare de viata a utilajelor si echipamentelor scumpe folosite in productia industriala. Mai mult decat atat, permite reluarea productiei intr-un timp foarte scurt ceea ce creste productivitatea.

Neexistand un mediu rezidual in urma procesului de curatare, timpul si mai ales costul alocat eliminarii acestuia sunt economisite.

O MARE APLICABILITATE

Curatarea cu alice de gheata nu deterioreaza sau altereaza suprafata curatata, fiind o metoda realmente non-abraziva spre deosebire de metodele clasice de curatare, respectiv sablarea cu nisip sau bile de sticla. Aceasta metoda se aplica pe orice suprafata: de exemplu se inlatura cu eficacitate si mucegaiul de pe peretii cladirilor sau de pe lemn, unelte cromate sau nichelate, aluminiu moale, cabluri si circuite, izolatii electrice si zgura de sudura!

NU DETERIOREAZA SUPRAFATA CURATATA, NEFIIND ABRAZIVA

Curatarea cu gheata carbonica este o metoda blanda de curatare care nu deterioreaza suprafata curatata, ca in cazul sablarii cu nisip, alice de sticla sau curatarea cu peria de sarma. Aceasta inseamna ca integritatea suprafetei, toleranta cotelor si forma echipamentului sunt conservate si nu sufera modificari ca in cazul metodelor abrazive de curatare. Toate metodele clasice de sablare dagaja mediu rezidual, adica praf sau pulberi daunatoare pentru sanatate. Pulberile abrazive scurteaza viata tuturor pieselor mecanice in miscare din vecinatate. Totodata sunt eliminate operatiunile de recuperare si reciclare a nisipului, alicelor, etc.

Este o curatare uscata, ecologica, rapida si inlocuieste curatarea cu abur sau apa sub presiune

Desi este rapida, curatarea cu jet de apa sub presiune are aplicatii limitate datorita riscului deteriorarii componentelor electrice, utilajele vor trebui scoase de sub tensiune si apoi curatate. Acest lucru nu e necesar in cazul curatarii cu gheata carbonica, deoarece acest procedeu lasa uscate suprafetele curatate, avand eficacitate mare in eliminarea depunerilor organice (ciuperci, licheni, spori de mucegai). Curatarea cu gheata carbonica implica doar colectarea simplă a murdariei, deoarece in procesul de curatare, procesul de fabricatie nu este impurificat cu apa si chimicale. Deasemenea, se curata toate rezidurile de proteine ramase din procesul tehnologic si se decontamineaza cu eficacitate: Salmonella, E. Colli si Listeria.

Nu există probleme de evacuare a apei, curatarea cu gheata carbonica fiind o metoda uscata de curatare.

In industria alimentara, costurile curatarii cuptoarelor sunt reduse semnificativ. Se curata cu eficacitate depunerile de carbon rezultate in procesul de coacere, grasimi si alte reziduri contaminante, fara a fi necesara dezasamblarea, curatarea putand fi facuta chiar in timpul functionarii.

Inlocuieste curatarea cu solventi periculosi pentru mediu

Majoritatea proceselor de curatare cu solventi utilizeaza substante daunatoare pt. mediu si pt. sanatatea muncitorilor. In urma curatarii cu solventi rezulta un mediu rezidual rezultat din scurgerile de substante contaminante. De asemenea, in cazul curatarii unor echipamente mai complexe, acestea trebuie demontate, pregatite si protejate partile sensibile. Operatiunile de recuperare a solventilor sunt deasemenea dificile si costisitoare. Curatarea cu gheata carbonica este utilizata ptentru a inlocui folosirea acestor solventi foarte daunatori pentru mediu si sanatate. Curatarea se face intr-o singura etapa chiar si la piese cu o geometrie foarte complicata, fie ele ansamble sau subansamble, iar in timpul curatarii uscate nu se dagaja noxe. Doar murdaria care ramane trebuie inlaturata. La folosirea ghetii carbonice cheltuielile de depozitare, intretinere si epurarea chimicalelor sunt evitate.

Inlocuieste curatarea cu scule de mana sau electrice

Fiind o metoda blanda, curatarea cu gheata carbonica nu deterioreaza in nici un fel suprafetele spre deosebire de curatarea cu scule. Deasemenea riscul de electrocutare este evitat si timpul de curatare este redus substantial.

AVANTAJELE CURATARII CU GHEATA CARBONICA

AVANTAJELE CURATARII CU GHEATA CARBONICA